Custom Cycling Wheels SLC & DT Swiss 240 SP

Betere controle door een unieke combinatie

Deze handgespaakte mountainbike wielset is gebouwd voor mountainbikers die opzoek zijn naar gewichtbesparing en
een uitmuntende controle! De donker mat gekleurde velgen zorgen voor een echte ‘stealth’-look.
De controle wordt gerealiseerd doordat deze wielset uitgevoerd is met twee verschillende velgen. De CC Wheels SLM 3.0 velg wordt gebruikt als voorwiel en CC Wheels SLM 2.7 velg als achterwiel.

De SLM 3.0 velg heeft een binnenbreedte van 30mm en een buitenbreedte van 36mm, de SLM 2.7 heeft een binnenbreedte van 27mm en een buiten breedte van 33mm. Door de verschillende samenstelling wordt een hogere controle gerealiseerd. Door de bredere velg aan de voorkant ontstaat een hogere controle en meer grip, waardoor je makkelijker en soepeler door technische stukken kan sturen. De smallere achtervelg zorgt voor gewichtsbesparing, waarmee sturen met je achterwiel ook makkelijker kan!

Deze handgespaakte mountainbike wielset heeft in totaal een gewicht van 1397 gram, een hele goede score voor een wielset met deze eigenschappen! De lichtere wielsets hebben vaak een smallere velg, waarmee bespaart kan worden op gewicht. Echter zal de controle en het rijcomfort van zulke wielsets niet vergelijkbaar zijn met deze wielset.

Bij alle custom wielsets die wij bouwen staat de factor ‘duurzaamheid’ bovenaan ons lijstje. Hierom is er gekozen voor de solide 240 Straight Pull naven van DT Swiss in combinatie met CX spaken van Sapim. Met deze combinatie garanderen wij jarenlang rijplezier, zonder veel te dure onderhoudsuitgaven!

CC Wheels SLC & DT Swiss 350

Wielset eigenschappen

Om een beter beeld te geven van deze custom wielset, beoordelen we hieronder zes verschillende eigenschappen.
Op die manier krijg je een beter beeld van de wielset en weet je of deze wielset en/of samenstelling mogelijk iets voor jou is!

Aerodynamica

Waardering: 1.5 uit 5.

Aerodynamica speelt geen belangrijke rol, maar de hoogte verschillen tussen beide velgen is wel een fraai om te zien!

Lichtgewicht

Waardering: 4.5 uit 5.

Het totale gewicht van deze custom wielset blijft met 1.397 net onder de 1.400 gram. Een super lichte wielset voor ultieme prestaties!

Wielstijfheid

Waardering: 4.5 uit 5.

De twee verschillende asymmetrische velgen gemaakt van T800 carbon in combinatie met 28 Sapim CX Spaken zorgen voor een hoge wielstijfheid.

Rijcomfort

Waardering: 5 uit 5.

De combinatie van het 36mm brede voorwiel met het 33mm brede achterwiel zorgen voor een hoge controle, waarmee ook het rijcomfort toeneemt!

Duurzaamheid

Waardering: 4.5 uit 5.

Door de DT Swiss 240 naven heeft deze wielset automatisch een hoge duurzaamheid. Het T800 carbon is ook bestand tegen een ruwe rijstijl.

Onderhoudsarm

Waardering: 4.5 uit 5.

De DT Swiss 240 naven zijn bestand tegen alle omstandigheden. Echter is maandelijks onderhoud nodig om de duurzaamheid te verhogen!

Aanvullende productinformatie

Je eigen wielset samenstellen?

Dat kan met onze eigen wielset-configurator!

Liever persoonlijk advies?

Vraag dan vrijblijvend een gepersonaliseerde wielset aan op basis van jouw eigen voorkeuren