Onze passie

Onze passie voor de fiets

Custom Cycling Wheels is een jonge en kleine onderneming die gerund wordt door twee broers. Beiden hebben een grote passie voor de fiets en zijn altijd opzoek geweest naar verbeteringen ten behoeve van prestaties of comfort.

Het doel van Custom Cycling Wheels is het voor iedere fietser mogelijk maken om te kunnen beschikken over een kwalitatief goede wielset die past bij persoonlijke wensen en behoeften.

Passie_Custom_Cycling_Wheels

Opgedane kennis en ervaring

Door deelnames aan wedstrijden, marathons en Grand Fondo’s verspreid door heel Europa, beschikken beide broers over kennis en ervaring met betrekking tot materiaal en andere zaken op sportief gebied. Op gebied van materiaal werd al snel duidelijk dat er winst te behalen viel door de juiste keuze op gebied van wielsets.

De meeste ‘standaard’ wielsets zijn massa-geproduceerd en daardoor niet volledig afgestemd op de gebruiker en het gebruik. Hierdoor ontstonden vaak problemen, waardoor de broers niet de finish haalde of niet de gewenste klassering behaalden.

Wielsets van eigen makelij

Dit resulteerde in het besluit om zelf aan de slag te gaan met het bouwen van wielsets. Door allerlei verschillende informatie van andere deelnemers/gebruikers en mechaniekers bij de verschillende sportevenementen. Op basis van deze kennis en eigen expertise werd er gestart met het bouwen van eigen gepersonaliseerde wielsets. Op basis van gebruikerskenmerken en de gewenste eigenschappen voor gebruik werden deze wielsets zelfstandig gebouwd.

Het resulteerde in wielsets met een hogere stijfheid, wat resulteerde in een betere controle. Daarnaast werden er ook meteen minder problemen ondervonden, waardoor ook de gewenste resultaten geboekt konden worden. Al snel werd duidelijk dat beide heren een mogelijkheid zagen voor het starten van een onderneming, die dichtbij hun eigen passie ligt.

Met het starten van Custom Cycling Wheels willen beide heren het mogelijk maken dat prestatiegerichte fietsers kunnen beschikken over wielsets die passen bij persoonlijke kenmerken en doelen.

Even voorstellen

Nu je ons verhaal weet is het tijd om onszelf even voor te stellen!

Foto Rik Vraets

Rik Vraets

Eigenaar & Wielbouwer

Zo’n 15 jaar geleden kwam ik in aanraking met het mountainbiken. Al snel groeide de passie voor het fietsen offroad en later ook op de weg. Op die manier ontdekte ik veel nieuwe wegen en plekjes in Zuid-Limburg. Zo werd de liefde voor de fiets al snel een feit!

Naast het fietsen zelf ben ik altijd met het materiaal bezig om dit tot in de puntjes te verzorgen. Al snel werd het bouwen van eigen wielen ook een hobby en droeg het bij aan de gerealiseerde prestaties. Met Custom Cycling Wheels adviseer ik graag iedere fietser bij de bouw van de geschikte wielset.

Foto_Luc_Vraets_Owner

Luc Vraets

Marketing & Sales

Als student Ondernemerschap & Retail management heb ik er altijd van gedroomd om een eigen bedrijf te hebben. Momenteel ondersteun ik mijn broer (Rik, zie hiernaast) bij het runnen van zijn onderneming. Hierbij ben ik verantwoordelijk voor de online marketing & sales activiteiten.

Mijn liefde voor de fiets begon pas echt tijdens mijn studentenleven. Zelf ben ik actief lid van de Nijmeegse Studenten Wielervereniging Mercurius. Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met het rijden van wedstrijden, iets dat ik sindsdien niet meer aan me voorbij heb laten gaan.