Duke Lucky Jack SLS3 Limited Edition & Carbon-Ti SP X-Hub

Betere controle door een unieke combinatie

Deze handgespaakte mountainbike wielset is gebouwd voor mountainbikers die opzoek zijn naar gewichtbesparing en
een uitmuntende controle! De zwart gekleurde velgen zorgen voor een echte ‘stealth’-look.
De controle wordt gerealiseerd doordat deze wielset uitgevoerd is met twee verschillende velgen. De Duke Lucky Jack SLS3 30mm velg wordt gebruikt als voorwiel en Duke Lucky Jack SLS3 28mm velg als achterwiel.

De Duke Lucky Jack SLS3 30mm velg heeft een binnenbreedte van 30mm, de Duke Lucky Jack SLS3 28mm heeft een binnenbreedte van 28mm en een buiten breedte van 33mm. Door de verschillende samenstelling wordt een hogere controle gerealiseerd. Door de bredere velg aan de voorkant ontstaat een hogere controle en meer grip, waardoor je makkelijker en soepeler door technische stukken kan sturen. De smallere achtervelg zorgt voor gewichtsbesparing, waarmee sturen met je achterwiel ook makkelijker kan!

Deze handgespaakte mountainbike wielset heeft in totaal een gewicht van 1258 gram, een hele goede score voor een wielset met deze eigenschappen! De lichtere wielsets hebben vaak een smallere velg, waarmee bespaart kan worden op gewicht. Echter zal de controle en het rijcomfort van zulke wielsets niet vergelijkbaar zijn met deze wielset.

Bij alle custom wielsets die wij bouwen staat de factor ‘duurzaamheid’ bovenaan ons lijstje. Hierom is er gekozen voor de solide Straight Pull naven van Carbon-Ti in combinatie met CX-Ray spaken van Sapim. Met deze combinatie garanderen wij jarenlang rijplezier, zonder veel te dure onderhoudsuitgaven!

Scott Spark Worldcup

Wielset eigenschappen

Om een beter beeld te geven van deze custom wielset, beoordelen we hieronder zes verschillende eigenschappen.
Op die manier krijg je een beter beeld van de wielset en weet je of deze wielset en/of samenstelling mogelijk iets voor jou is!

Aerodynamica

Waardering: 2 uit 5.

Aerodynamica speelt geen belangrijke rol, maar de hoogte verschillen tussen beide velgen is wel een fraai om te zien!

Lichtgewicht

Waardering: 5 uit 5.

Het totale gewicht van deze custom wielset blijft met 1.258 ruim onder de 1.300 gram. Een ultra lichte wielset voor ultieme prestaties!

Wielstijfheid

Waardering: 4.5 uit 5.

De twee verschillende asymmetrische velgen combinatie met 28 Sapim CX-Ray Spaken zorgen voor een hoge wielstijfheid.

Rijcomfort

Waardering: 5 uit 5.

De combinatie van het 30mm brede voorwiel met het 28mm brede achterwiel zorgen voor een hoge controle, waarmee ook het rijcomfort toeneemt!

Duurzaamheid

Waardering: 4.5 uit 5.

Door de Carbon-Ti naven heeft deze wielset automatisch een hoge duurzaamheid. Het carbon van de velgen is ook bestand tegen een ruwe rijstijl.

Onderhoudsarm

Waardering: 4.5 uit 5.

De Carbon-Ti naven zijn bestand tegen alle omstandigheden. Echter is maandelijks onderhoud nodig om de duurzaamheid te verhogen!

Aanvullende productinformatie

Je eigen wielset samenstellen?

Dat kan met onze eigen wielset-configurator!

Liever persoonlijk advies?

Vraag dan vrijblijvend een gepersonaliseerde wielset aan op basis van jouw eigen voorkeuren