5x waarom je beter een handgespaakte wielset kunt kopen

Ben je op zoek naar een nieuwe wielset maar vraag je je af of je voor een handgespaakte wielset of voor een fabrieksgebouwde wielset moet kiezen? We geven je vandaag 5 redenen om voor een handgebouwde wielset te kiezen. Custom wielsets bieden namelijk vele voordelen ten opzichte van standaard wielsets en we vertellen je graag hoe dat zit.

5x waarom het beter is om te kiezen voor een handgespaakte wielset

Wat zijn de voordelen van een handgespaakte wielset?

5 redenen om voor een handgespaakte wielset te kiezen:

Een nieuwe wielset kopen is voor veel rijders een belangrijke keus. Je moet met allerlei factoren rekening houden om zo te komen tot een wielset die perfect past bij jou, jouw fiets en jouw wensen en doelen. Een handgespaakte wielset kan de oplossing voor keuzestress zijn, die kun je immers helemaal zelf samenstellen. 5 redenen om voor een gepersonaliseerde, handgebouwde wielset te kiezen:

1. Handgebouwde wielsets worden afgestemd op het gewicht van de rijder
Een van de belangrijkste voordelen van handgespaakte wielen is dat ze kunnen worden aangepast aan het gewicht van de rijder. Het juiste aantal spaken en de juiste spanning van de spaken kunnen worden bepaald op basis van het gewicht van de rijder. Dit zorgt voor een optimale balans tussen stijfheid en flexibiliteit, waardoor de wielen beter presteren en comfortabeler zijn.

2. Handgespaakte wielsets worden afgestemd op het gebied waar de rijder wilt rijden
Elk gebied heeft zijn eigen specifieke kenmerken en vereisten voor wielen. Met handgespaakte wielen kan de wielbouwer de componenten kiezen die geschikt zijn voor het beoogde rijgebied. Of het nu gaat om vlakke wegen, heuvelachtig terrein of ruige offroad-paden, handgespaakte wielen kunnen worden afgestemd op de specifieke behoeften van de rijder, waardoor maximale prestaties en controle mogelijk zijn.

3. Custom wielsets worden afgestemd op de doelen van de rijder
Elke rijder heeft verschillende doelen: denk aan snelheid, duurzaamheid of comfort. Handgespaakte wielen kunnen worden aangepast aan de doelen van de rijder. Bijvoorbeeld, als een rijder op zoek is naar verbeterde acceleratie en snelheid, kunnen lichtgewicht componenten en aerodynamische ontwerpen worden toegepast. Als duurzaamheid en betrouwbaarheid belangrijker zijn, kan de wielbouwer kiezen voor sterkere materialen en meer spaken.

4. Het is jarenlang genieten van kwaliteit met handgespaakte wielen
Handgespaakte wielen worden met zorg en vakmanschap vervaardigd, wat resulteert in wielsets van superieure kwaliteit. Door gebruik te maken van hoogwaardige componenten en nauwkeurige bouwtechnieken kunnen handgespaakte wielen jarenlang meegaan. Ze zijn betrouwbaar en bestand tegen de uitdagingen van intensief gebruik, Koop je jouw handgebouwde wielset bij Custom Cycling Wheels? Dan mag je rekenen op levenslange garantie op spaakbreuk. Onze wielen hoeven nooit meer nagespannen te worden door het zorgvuldige bouwproces. Wij brengen alles spaak per spaak op dezelfde spaakspanning en zorgen voor het ontstressen van de spaken tijdens het bouwen. Wel belangrijk, de garantie geldt alleen voor de eerste eigenaar. Heb je een van onze sets tweedehands op de kop getikt? Dan vervalt de levenslange garantie.

5. Handgemaakte wielen zijn niet altijd duurder dan standaard wielen
Hoewel handgespaakte wielen vaak als premium en luxe worden beschouwd, zijn ze niet altijd duurder dan standaard wielen. Dit hangt af van de gekozen componenten en de complexiteit van het ontwerp. In sommige gevallen kan een handgespaakt wiel zelfs kosteneffectiever zijn dan een standaard wiel, omdat er geen kosten zijn voor massaproductie en minder kosten voor bijvoorbeeld marketing. Bovendien kan het vermogen om componenten te vervangen en te upgraden de levensduur van handgespaakte wielen verlengen, wat op de lange termijn kostenbesparend kan werken.

Wil je ook graag een wielset helemaal zelf samenstellen maar weet je niet zeker welke materialen het meest geschikt zijn voor jouw doelen en wensen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. We kunnen dan telefonisch even door lopen waar je naar op zoekt bent óf we maken een afspraak in onze showroom in Rekem. Dan kun je de materialen ook van dichtbij bewonderen. Wil je een aantal van onze eerdere projecten bekijken? Ga dan naar onze Wall of Wheels, daar kun je rustig bekijken welke wielsets we al eerder maakten. Dit zijn niet alle wielsets dus neem gerust contact met ons op als je nog meer foto’s wilt zien.

Meer weten of geïnteresseerd?

Ben je overtuigd en wordt het tijd voor een gepersonaliseerde, handgebouwde wielset? Of wil je graag wat meer informatie over prijzen en mogelijkheden? Vraag dan hieronder vrijblijvend een custom wielset aan. Heb je tips nodig voor het samenstellen van jouw handgespaakte wielset? Klik hier voor onze blog “Een wielset samenstellen doe je zo!”.

Ben je nog op zoek naar accesoires of onderdelen? Bekijk dan ook eens onze webshop.

Vraag vrijblijvend een gepersonaliseerde wielset aan

Leave a Reply