Race Face ARC 25 & DT Swiss 350

Design & duurzaamheid in één

Deze custom wielset is gebouwd voor rijders die opzoek zijn naar een wielset met een sportieve en agressieve uitstraling in combinatie met een hoge duurzaamheid. De asymmetrische aluminium velgen zijn afgewerkt met een donkere matte kleur en licht grijze stickers, waarmee deze wielset een lust voor het oog is! Een wielset die qua looks past bij een agressieve en aanvallende rijder! Het asymmetrisch design van de velg draagt bij een hogere wielstijfheid. De stijfheid wordt aangevuld door gebruik te maken van 28 Sapim CX-Ray spaken per velg.

De velgen en spaken in combinatie met de DT Swiss 350 naven verhogen de duurzaamheid van deze wielset enorm. Waarbij gezegd moet worden dat de bijdrage van de naven het hoogst is. Waarom? (dat lees je hier).
De DT Swiss 350 naven zijn in deze wielset voorzien van een upgrade. Met deze upgrade worden het aantal aangrijpingspunten in de naaf verhoogd, hierdoor kan je eerder aanzetten en neemt je acceleratievermogen toe!
Dé perfecte upgrade voor wedstrijdrijders die graag aanvallend rijden.

Ben je opzoek naar een wielset voor de lange termijn met een strak design, sportieve en agressieve look? Dan zijn wij van mening dat deze wielset mogelijk iets voor jou is! Met een adviesprijs van €649,- is deze wielset zeker een koopje!

Raceface-arc-wheelset

Wielset eigenschappen

Om een beter beeld te geven van de gebouwde wielset, beoordelen we hieronder zes verschillende eigenschappen.
Op die manier krijg je een beter beeld van de wielset en weet je of deze wielset en/of samenstelling mogelijk iets voor jou is!

Aerodynamica

Waardering: 1 uit 5.

Aerodynamica speelt een erg kleine rol binnen het mountainbike-segment.

Lichtgewicht

Waardering: 3.5 uit 5.

Met een gewicht van in totaal 1652 gram is deze wielset niet super licht, maar zeker niet te zwaar.

Wielstijfheid

Waardering: 4 uit 5.

De asymmetrische velgen in combinatie met de 28 sapim CX Ray spaken (per velg) zorgen voor voldoende stijfheid

Rijcomfort

Waardering: 4.5 uit 5.

Bij velgen hebben een binnenbreedte van 25mm. Deze breedte draagt bij aan het rijcomfort en de mogelijkheid bredere banden te monteren!

Duurzaamheid

Waardering: 4 uit 5.

Met de DT Swiss 350 naven neemt de duurzaamheid van deze velg enorm toe. De aluminium velgen en RVS spaken zijn robuust gebouwd en kunnen tegen een stootje.

Onderhoudsarm

Waardering: 4 uit 5.

De naven zijn bestand tegen alle omstandigheden. Echter zullen de wielen onderhoud behoeven wanneer er in natte, modderige omstandigheden gereden wordt.

Aanvullende productinformatie

Je eigen wielset samenstellen?

Dat kan met onze eigen wielset-configurator!

Liever persoonlijk advies?

Vraag dan vrijblijvend een gepersonaliseerde wielset aan op basis van jouw eigen voorkeuren